MicroCoin listázva a tőzsdén

Listázták az első magyar nyílt forráskódú blokklánccal rendelkező kriptovalutát a MicroCoint (MCC). Az MCC/BTC coinpárt a FinexBox hong kongi kriptotőzsde vette fel, ahol jelenleg 1 Ft értékű bitcoinért (a publikálás időpontjában 81 szatosiért) lehetett megvásárolni.

A MicroCoin egy nonprofit modellben működő magyar blokklánc projekt, fejlesztői az induláskor nem vontak be se ICO forrást, se kockatőkét, továbbá ahogy a bitcoin esetében is, bányászható. A projekt célja, hogy a kriptovaluták előnyeit a való világi szituációkban legyen képes demonstrálni, legyen szó a gyors és olcsó nemzetközi tranzakciókról, az utalások lekövethetőségégéről vagy a digitális érték programozhatóságáról.

Ennek jegyében az MCC coinokkal történő tranzakciók SMS, telefonhívás, Discord és Facebook Messenger használatával is lehetséges, továbbá @Pethical vezető fejlesztő elmondása szerint folyamatban van egy Android kriptotárca zártkörű tesztje is.

A projekt ezzel egy újabb fázisába érkezett és elindult az önfenntartó piaci ökoszisztéma kialakulása felé, ahol a bányászoknak, fejlesztőknek, kereskedőknek és ami legfontosabb, a való világi felhasználásnak is szerepe lesz. Az MCC-t egyébként nem először listázzák, korábban megtalálható volt a kanadai MapleChange tőzsdén is, aminek egy hacktámadás vetett véget. Az öröm az ürömben, hogy a tőzsde bedőlése után a MicroCoin csapatának sikerült az összes tőzsdén kereskedett MicroCoint a jogos tulajdonosainak visszajuttatni.

A MicroCoin maximális érmekínálata 84 millió MCC, jelenleg 12 889 000 került kibányászásra és ebből a fejlesztői tárcákban 150 000 MCC tartottak meg a jövőbeli fejlesztésekre. A coin bányászalgója SHA256 és a NiceHash bányászhash adokveszek oldalon fillérekért lehet számítási kapacitást bérelni rá.

A MicroCoin körül egy összetartó és elszánt közösség is kezd kialakulni, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a listázás költségét a közösség adományaiból fedezték. A Telegrammon ugyan nem, de a Discord csoportjuk kifejezetten aktív.

Be the first to comment on "MicroCoin listázva a tőzsdén"

Leave a comment