Eltűnt az ügyfelek pénze a Revolutnál

Nagy pánikot okozott amikor a Revolut ügyfeleinek tőzsdei kereskedésre szánt pénze tegnap délután a számlájukról egyik pillanatról a másikra eltűnt. A Revolut magyarországi Facebook-csoportjában elég sokan arra kezdtek panaszkodni tegnap, hogy a befektetési számlájukról hirtelen eltűntek nagyobb összegek: volt, aki 7,5 millió forintot hiányolt, de egy Redditor számlájáról 125 ezer dollár tűnt el. Egy-két ügyfél azt is megfigyelte, hogy pénz került a számlájára anélkül, hogy feltöltötte volna.

A panaszokkal túlterhelt ügyfélszolgálat egyelőre nem tudott érdemi választ adni az aggódó felhasználóknak, a hibát viszont megoldották az éjjel, így úgy tudjuk, mindenkinél visszakerültek a számlára a hiányolt összegek. A fintechcég eddig nem reagált még hivatalosan az anomáliára. A Revolutnál többször is előfordult olyan, hogy a felhasználók számlája befagyott vagy éppen kódhiba miatt nagyobb összegeket vont le a fintechcég, mint az a díjszabásában szerepelt.

Tavaly óta lehet részvényeket is kereskedni a Magyarországon több mint 250 ezer felhasználóval rendelkező Revolutnál, a brókerszolgáltatásuk azért népszerű, mert még egy ingyenes, „alapcsomagot” használó felhasználó is végrehajthat rajtuk keresztül havi 3 díjmentes tőzsdei ügyeletet.