Növekvő Bitcoin tranzakciós díjak, rossz hír a most bekapcsolódóknak?

Emlékszem, mikor 2014 júniusában ültem Berlinben Fabelhaft bár teraszán és arról tweeteltem, hogy milyen szuper dolog, hogy a sörömért tudok fizetni Bitcoinnal. Erre egy idegen, valahonnan Filadelfiából küldött nekem 0,006 BTC-t a bár címére, ezzel fizetve nekem a következő sört.

Ez a kis spontán és poénos reakció remek lehetőség volt arra, hogy a bárban ülő kevés kriptovaluta-tudással rendelkező vendégeknek megmutassam milyen egyszerű és gyors opció ez a nemzetközi pénzküldésre a bankok kihagyásával.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a Bitcoin hálóza sosem volt arra tervezve, hogy kávét vagy sört vegyünk vele, vagy 2 centes borravalókat utaljak. De nézzük meg, mi történt azóta amikor a tranzakciós értékek sokkal alacsonyabbak voltak. A kezdeti nagyon alacsony díjak jól láthatóan megugrottak. A táblázat remekül szemlélteti a tranzakciós díjak 155%-os emelkedését.

Megkérdeztem két vállalkozót, hogy ezek a gyors változások milyen hatásokkal voltak az életükre, és mindketten elismeréssel szóltak a Bitcoinnal kapcsolatos tapasztalataikról. Ahogy azon megfigyeléseikről is, miszerint a vállalkozók is szívesen fogadnának el kriptovalutát fizetőeszközként, amennyiben a vevők részéről lenne erre igény. Főként azt a szempontot figyelembe véve, hogy BTC-nal való fizetés gyorsabb és olcsóbb, mint egy credit vagy debit kártyás fizetés. A beépített pénzváltó pedig a világkörüli pénzküldést egyszerűsíti.
Mindenesetre a Bitcoin iránti szakadatlan érdeklődés és állandó pozitív visszajelzés a szakembereket mind arra sarkallja, hogy még több felhasználási felületet eszközöljenek és innovációt hajtsanak végre. Ez egy abszolút fejlődő tendenciát mutató platform és mindemellett remek lehetőség a Starup-oknak is, hogy most vágjanak bele, hiszen a „Lighting hálózat” remek lehetőséget nyújthat a jelenleg alacsony crypto-pénztárral rendelkező vállalkozások számára.
Egy biztos, azok a vállalkozások, amelyek képesek alkalmazkodni és élni az új lehetőségekkel tisztán és félre értelmezhetetlenül látni fogják a Bitcoin nyújtotta előnyöket. Képesek lesznek túlélni és virágozni még a leginkább kihívásokkal teli környezetben is.

Be the first to comment on "Növekvő Bitcoin tranzakciós díjak, rossz hír a most bekapcsolódóknak?"

Leave a comment