Kínában várhatóan idén eltörlik az ICO tilalmat

A tavalyi évben a cryptopénzekkel és az ICO-val való kereskedés Kínában sok nehézkes szabályozáson és tiltáson ment keresztül. Most úgy tűnik, hogy a 2018-ra készülő új szabályok és rendeletek az ICO tilalmának végét jelentenék. Ezt az információt a Kínai Népköztársaság alelnöke, Yang Dong adta ki.

A délkelet-ázsiai Blockchain csúcstalálkozó fontos szerepet játszott a crypto világ életében. A Kínai Népi Egyetem, Yang Dong alelnöke azt mondta a csúcson, hogy úgy véli, hogy a jelenlegi helyzet a kriptók kereskedelmével és az ICO tiltásával hamarosan véget ér. Amikor Kína úgy döntött, hogy megtiltja az ICO-t a csalás vagy pénzmosás miatt, a kriptopiac az értékének majdnem 50% -át elvesztette. A Bitcoin ára ami korábban 5000 dollár volt, 3 000 dollárra csökkent. Azok a vállalatok, amelyek az ICO-n keresztül tőkét hoztak létre, kötelesek voltak visszafizetni az összegyűjtött pénzeszközöket a befektetőknek. Az ICO tilalmának bejelentése után a tavalyi év végén volt egy nagy tőkekiáramlás és piaci kudarc, ami nagyban csökkentette a kínai sárkány hatását a kriptovilágra, amelyet számos befektető üdvözölt. Az ICO tilalmát megelőzően Kína fontos szereplője volt a crypto piacon.

Bányászatról is egyeztetettek a csúcson. A helyi média szerint a tiltásról szóló sajtómegjelenések nem a tényeken alapulnak, és csak a bizonytalanság és félelem terjesztésére szolgálnak a kriptoszférában. Éppen ellenkezőleg, számos tartomány önkormányzata örömmel fogadja az ipari parkjaikban a bányászati tevékenységet. A bányászok nem termelnek semmiféle hulladékot vagy szennyezést, nem zavarják a helyi lakosokat, nem kell őket állami hitelekkel tömni és jó vezetővel magasan nyereségesek.

Az hogy Kína teljes egészében visszatér-e a kripto körforgásba, elsősorban a azoktól szabályozási és jogalkotási elemektől függ, amelyet a kormányzat és a szabályozók ebben az évben szeretnének előterjeszteni. A világ más országai, például Fehéroroszország, akik legalizálják a kriptókat, megértették, hogy van itt az ideje a crypto mellé állni, mert hatalmas profitot hozhat, ha időben lépnek. Nagy valószínűséggel a kínai vezetők is megértették, hogy sokáig nem tilitolizhatnak, mert elhappolják előlük a lehetőséget.

forrás: usethebitcoin.com

Be the first to comment on "Kínában várhatóan idén eltörlik az ICO tilalmat"

Leave a comment