Az Ethereum győzedelmeskedhet a Bitcoinnal szemben?!

Mielőtt az Ethereum lehetőségeiről kezdenénk spekulálni, miszerint a legdominánsabb Blockchain hálózattá kezdi kinőni magát, fontos előbb alaposabban megvizsgálni. Mutatott az Ethereum valódi sikert? Az aktuális felhasználók csak kihasználják az Ethereum-ot, hogy a központi applikációkhoz férjenek? Vagy ez egy teljesen spekulatív befektetés és nem a legokosabb pénz felhasználás.

Objektíven, az Ethereum ára a legtöbbször spekulatívak. A befektetők túlnyomó többsége Dél-Koreából származnak. Nem rendelkezünk elegendő ismerettel a célról, sem a struktúrájáról, technikai fortélyait és a filozófiáját illetően sem az Ethereum hálózatát illetően. A legtöbb befektető nem is látja a konkrét különbséget az Ethereum és a Bitcoin között, holott a két Blockchain hálózat között alapvető különbségek lelhetőek fel.

Charlie Shrem szerint az ETH rendszer azért mutat növekvő értékeket, mivel a felhasználók gyorsan szeretnének meggazdagodni. Az árak csak emelkednek, mivel azonban eladni nem akarják így a kínálat csak egyre csökken.

Mi a helyzet Dél – Koreával?

Nehéz megítélni, hogy a befolyó pénz spekulatív-e a nagyobb, Dél-Korea féle piacokon. Hiszen még olyan szakemberek sem értik, mint Vitalik Buterin is kiemelte, hogy fogalma sincs arról, hogy miért pont Dél-Korea a legnagyobb ETH piac. Rengeteget számít, hogy az emberek állandóan spekulálnak az ETH értékéről.

A múlt évben bevezettek egy fenomenális eljárást az indulók és vállalkozók számára, amit ICO-nak neveznek. A Britcoin és kriptovaluta elemző WhalePanda egy bogbejegyzésben azt írta, hogy a ETH sikere az ICO rendszer népszerűségének köszönhető.

Az Etherium infrastruktúrát és egy rugalmassági szintet kínál, amit a Bitcoin nem. Másfelől viszont a Bitcoin kínál egy üzleti értéket és egy megállapodás hálózatot, ami arra volt tervezve, hogy úgy üzemeljen, mint fizetőeszköz, a pénzügyi készlet irányítása alatt.

Még ha az Ethereum piac kapacitása túl is tesz a Bitcoinon, a befektetők nem tekintik az Ethereumot fölöttes Blockchain hálózatnak, ami a Bitcoin fölött áll. Viszont a Bitcoin befektetők nem vetik el az Ethereumot annak kisebb piac kapacitása miatt. A két Blockchain hálózat nyilvánvalóan sajátságokat és infrastruktúrákat kínál, amik egyediek, és amik iránt bőven van kereslet a piacon.

Be the first to comment on "Az Ethereum győzedelmeskedhet a Bitcoinnal szemben?!"

Leave a comment