Amerikai őrizetben a magyar kriptobányász youtuber

Saját amerikai farmjáról bilincsben vitték el a LIVE videóival ismeretséget szerzett Székely Vegánt és az éppen nála tartózkodó barátnőjét.

Pár napja kéz és lábbilincsben vitték el Fülöp Róbert (alias Székely Vegán) erdélyi magyar származású kriptobányász Youtubet és barátnőjét az amerikai bevándorlási hatóság emberei. A hírt maga Vegán posztolta ki a Facebook oldalára január 25-én, majd nem sokkal később Youtube csatornáján is megosztott két hangfelvételt és egy rövid videót a gyűjtőhelyről, ahová bevitték.

Az amerikai barátja, Drónos Vili szerint a hatóságok elsősorban a barátnője túltartózkodása miatt mentek ki és ha már ott voltak, vitték magukkal Vegánt is. Habocska tavalyi érkezésekor a farm címét adták meg a bevándorlási hivatal kérdőívében mint szálláshelyet és nem pedig egy fiktív elérhetőséget, így viszont elkerülhetetlen volt, hogy előbb vagy utóbb jelentkezni fognak.

Jelenleg mindketten Miamiban vannak fogva tartva az amerikai honvédelmi minisztériumának honlapja szerint , ám két különböző intézményben: Vegán jelenleg a Krome North Service Processing Centerben, Habocska pedig Broward Transitional Centerben. Mindkettőjükre kiutasítás és hazatoloncolás vár.

A Facebookon és a Youtubeon eddig sok százan fejezték ki együttérzésüket és jókívánságaikat számukra de természetesen megjelentek a trollok is.

Be the first to comment on "Amerikai őrizetben a magyar kriptobányász youtuber"

Leave a comment