Újabb cég függesztette fel a Bitcoin elfogadását

Az ír Stripe cég, amely több mint 25 országban működik, és lehetővé teszi az egyének és a vállalkozások számára, hogy más valuták mellett Bitcoin utalásokat is kapjanak. A Stripe az online fizetési rendszerek üzemeltetéséhez szükséges technikai infrastruktúrát, csalások megelőzését és banki infrastruktúrát biztosít.

 

A Stripe, amely több mint 100 000 vállalkozás számára nyújt online pénzügyi tranzakciókat, hamarosan megszünteti a Bitcoin használatának támogatását. A vállalat szerint a Bitcoin használói jelenleg inkább cryptocoint látnak benne, nem pedig kereskedelmi és fizetési eszközt. A döntés mögött az is áll, hogy egyre kevesebb online kereskedő akarja elfogadni a BTC-t. A növekvő tranzakciós díjak és idők, az áringadozások következményei is nagyban csökkentették vonzerejét.

2014-ben a Stripe volt a Bitcoin Payments első jelentős promótere. Abban az időben Stripe-nál azt nyilatkozták: remélik, hogy a Bitcoin az olyan emberek számára biztosít majd lehetőséget az online tranzakciókhoz ahol nagyon alacsony a bankkártyák használata. Most azonban azt mondják, hogy “inkább inkább befektetési eszközként tekintenek rá mintsem fizetési eszközként”. Tom Karlo a Stripe termékmenedzsere is megerősítette, hogy a BTC-kifizetések iránti érdeklődés csökkenése főleg a Bitcoin tranzakciók végrehajtásával kapcsolatos növekvő díjak terhére írható.

A támogatás folyamatosan szűnik meg, a végső határidő április 23. Hozzáteszik azonban, hogy a Bitcoin támogatásának befejezésére vonatkozó döntésük nem jelenti azt, hogy elfelejtenék a crypto pénzeket csak más projektek felé fordulnak. A szavaik szerint inkább az OmiseGO és az Ethereum felé fordulnak.

Forrás: stripe.com

Be the first to comment on "Újabb cég függesztette fel a Bitcoin elfogadását"

Leave a comment